Menu

M3L-X

Het frame voor sportieve fietsen v.v. het traditionele Brompton-stuur, licht voorovergebogen romphouding, een beetje zoals op een traditionele randonneur. Dit is de Brompton in haar meest klassieke/bekende vorm. Ideaal voor veredelde stadsfietsen als echte allrounders en pure kilometervreters.

Het sleutelmodel M type is de M3L (ook als M3L-X leverbaar), het is de klassieke Brompton, uitgerust met Sturmey Archer’s betrouwbare 3-versnellingsnaaf en aale standaard Brompton voordelen. In de BeNeLux meestal voorzien van bagagedrager en Eazywheels (M3R).

De huidige (8) Brompton-frames mogen onderling verschillend zijn, ze delen wel allemaal dezelfde basisgeometrie en vouwmechanisme. Dat dat niet vanzelfsprekend is mag blijken uit de ruim 35 jaar van voortdurende innovatie en verbeteringen nadat de eerste prototypes in 1975 in de slaapkamer van Andrew Ritchie het levenslicht zagen.

Brompton zelf levert geen basismodellen, omdat niets wat ze bouwen standaard is: Elke Brompton wordt op bestelling gebouwd..., in de eigen fabriek..., in West-Londen. En als we zeggen ‘bouwen’ dan bedoelen we ook ‘bouwen’; Dus geen (simpele) assemblage van willekeurige, elders gefabriceerde, onderdelen. Het leeuwendeel van de constructie, van het buigen van buizen, de volledige framebouw, tot en met de afmontage en eindcontrole, alles vindt in deze fabriek plaats.

Er zijn vier types Brompton fietsen, met verschillende frames, herkenbaar door de verschillende stuurtypes, ze zijn ontworpen voor verschillende stijlen van fietsen en gebruik.

De vele mogelijke variaties bij een handgemaakte B-spoke bestelling kun je bekijken in de Fietszoeker, maar Brompton heeft ook sleutelmodellen die elk type vertegenwoordigen.

De sleutelmodellen zijn volledig uitgerust met spatborden en verlichting. Elk van deze modellen kan worden uitgevoerd in een superlight specificatie (met de toevoeging X in de modelnaam), hierbij zijn de voorvork, achterframe en spatbordstangetjes in titanium uitgevoerd.

Het maken van de fietsen op order duurt al met al bijna 8 weken, voordat een fiets bij de dealer is in de BeNeLux, en dan , moet alles meezitten in de fabriek. Om toch sneller te kunnen leveren heeft Fiets à parts de meest verkochte modellen in de BeNeLux op voorraad in een standaardkleur, namelijk zwart. Dat zijn de M3L, M3R, M6L en M6R. Deze modellen zijn relatief snel te leveren, alle andere wensen zijn mogelijk, maar kosten tijd. U heeft dan wel een heel individuele naar eigen wens uitgevoerde fiets na dat wachten.

terug naar boven

Login or Register